21 Şubat 2011 Pazartesi

TERBİYELİ DANA HAŞLAMA


TERBİYELİ DANA HAŞLAMA

en çok sevdiğim yemeklerden biri.hafif ekşimsi ve meyaneli tadıyla bana hep çocukluğumu hatırlatır. herkes bu yemeğimi çok sever ama ben kesinlikle annem gibi yapamıyorum anne eli lezzeti hep farklı oluyor sanırım...
malzemeler:
1 kilo haşlamalık dana eti
2-3 havuç
5-6 tane taze patates
1 soğan
2 kaşık un
1 yumurta sarısı
1-2 limon suyu
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
su
2 kaşık sıvıyağ
yapılışı:
kasaptan haşlamalık et olarak alınan etler yıkanıp düdüklü tencereye konur.
2 kaşık yağ konup rengi dönene kadar karıştırılır.
üzerine 2 parmak çıkana kadar su eklenir.
soğan soyulup bütün olarak eklenir.
istenirse 2-3 dal kereviz yaprağı eklenebilir.
düdüklü kapatılıp 35-40 dakika pişirilir.
bu arada patatesler soyulur.
havuç temizlenip iri parçalara bölünür.
kapağı açılan etin içinden soğan çıkarılıp tuz, patates ve havuçlar eklenip 10 dakika daha pişirilir.
1 kaşık sıvıyağ içinde un kasvrulup yemeğe eklenir.
limon suyu ve yumurta sarısı çırpılıp eklenir.
1 taşım kaynatıldıktan sonra üzerine maydanoz ve karabiber eklenerek sevis yapılır.
şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder