21 Şubat 2011 Pazartesi

İZMİR KÖFTE


malzemeler:




yarım kilo köftelik kıyma

1 başsoğan

4 yemek kaşığı galeta unu

1 tatlı kaşığı tuz

karabiber,kimyon sarımsak tozu

1 subardağı sıvıyağ

4-5 patates

4-5 sivri biber

4-5 domates

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı kaynarsu

1 kesme şeker


yapılışı:





kıyma bir kaseye alınıp içine soğan rendelenir,galeta unu ve baharatlar konup iyice yoğrulur.parmak şekli verilir.

patatesler soyulup kalın dilimler halinde doğranır.

sivribiberler yıkanır.içleri temizlenir.

domatesler soyulup doğranır.

önce patetesler ,sonra biberler en sonda köfteler kızartılır.

tencereye önce patatesler,sonra köfteler konur üzerine sivribiberler yerleştirilir.yemeğin üstü domatesle kaplanır.

1 su bardağı sıcak suyun içine salça,şeker ve tuz eklenip yemeğin üstüne dökülür.kısık ateşte domatesler eriyene kadar pişirilir.

afiyetler olsun efendim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder