21 Şubat 2011 Pazartesi

Fındıklı Toplar


Malzemeler:
1 Paket Margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3.5 su bardağı un
1.5 su bardağı fındık
Üzeri için:
1/2 su bardağı kakao
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanması:
1. Margarin, Vanilya ve pudra şekerini iyice yoğurun.
2. Unu ilave edip kıvam alıncaya kadar yoğurun
3. Hamurdan fındık büyüklüğünde koparıp elinizde yuvarlayın sonra bütün fındığı içine yerleştirip tekra yuvarlayın. Tepsiye dizin.
4. Hafif pembeleşince fırından çıkarın. 10 dk dinlendikten sonra derin bir kaba kakaolu karışımı hazırlayıp, toplardan 5'er
10'ar atarak harmanlayın. Cam bir kavanozda 3-4 gün tazeliğini koruyor. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder