21 Şubat 2011 Pazartesi

Cilt Bakımı - Ender Saraç'tan

Doğal Maskeler;

Zencefil Kompresi; 1 bardak zeytin yağı hafifçe ısıtılır,1 yemek kaşığı dolusu zencefil yağa iyice karıştırılır.1-2 saat beklenir. Bu karışımın emdirildiği bezler yüze uygulanır.20 dakika etkilenmesi için bırakılır.

Salatalık maskesi;Soyulmuş salatalıklardan kesilen 5 kalın dilim mikserde püre haline getirilir,2 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 2 tatlı kaşığı susam yağı,1 yumurta sarısı iyice çırpılarak mikserdeki püreye ilave edilir.Yüz ve dekolteye ince bir tabaka halinde sürülür 45 dakika etki etmesi için bırakılır.

Ekşimik /çökelek maskesi;125 gr. Ekşimik, 2 yemek kaşığı dolusu ılık süt ve yarım limonun suyu iyice karıştırılır. 15 dakika uygulanır.

Doğal Maskeler;

Avokado Maskesi;Olgun bir avokado kabuksuz olarak çatalla ezilir,yarım tatlı kaşığı bal,1 tatlı kaşığı elma sirkesi ile iyice karıştırılır.Bu karışıma bir yumurta sarısı eklenir.3 yemek kaşığı dolusu zeytin yağı yavaş yavaş bu karışıma katılır. Yüz dekolte ve boyuna uygulanır,20-30 dakika etkilenmesi için beklenir.

Havuç Maskesi;1 yumurta sarısı,yarım tatlı kaşığı zeytin yağ ve bir kaşık dolusu havuç suyu iyice karıştırılır. Olgun ciltler için 20-30 dakika beklenerek etkisi ortaya çıkartılır.
Yeşil çay maskesi (Olgun cilt için);1 Bardak demlenmiş yeşil çay 3 yemek kaşığı Badem yağı ve 1 yemek kaşığı Bal ile karıştırılır. Yüze 20 dakika uygulanır.

Cildi tazelemek için,

Bal,limon suyu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı iyice karıştırılır. 20 dakika beklenir.
Limon suyu ve 1 yumurta sarısı iyice karıştırılır. 20 dakika beklenir.
Sütte pişirilen 1 elma iyice ezilir ve ılıklaşması beklenir. Cilde uygulandıktan sonra etkisi için 20 dakika beklenmelidir.

Cildin gözeneklerinin sıkıştırılması

Ezilmiş taze muşmula yaprağı ile 20 dakika kompres yapın.

Dilimlenmiş havuç,salatalık ve domates 15-20 dakika süre ile cilde uygulanır.

Bal maskesi 20 dakika uygulanır, yüz ılık süt ile yıkanır ve soğuk su ile durulanır.

Atkuyruğu veya Ceviz yaprağı çayı 10-15 dakikalık kompres olarak cilde uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder