11 Nisan 2010 Pazar

Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz Tarifi


Malzemeler :

1 Bütün Kaz
Pilavı İçin:
2 Su B. Bulgur
1 Soğan
1 Çorba K. Tereyağı
Su
Tiridi İçin
3 Su B. Söke Un
1 Tatlı K. Tuz
Su
Kaz eti suyu ve yağı
Hazırlanışı

1 adet bütün kazı tencereye alın.Üzerine sıcak su ilave edin ve kazı pişirin. Kazın pişmesine yalın tuz ilave edin. Kazı daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kazı kızartın.

Pilavı için 1 soğanı yemeklik kesin.Tencereye sıvıyağı alın ve tereyağını alın ve soğanı kavurun.Soğan kavrulduktan sonra 2 su bardağı bulguru alın ve kavurun.Üzerine sıcak su ilave edin ve bulgur pilavını pişirin.

Tiriti için bir karıştırma kabına 3 su bardağı unu alun. Unun üzerine tuz ve su ilave edin ve tirit hamurunu yoğurun.Hamuru bezelere bölün ve her bezeyi merdane ile açın. Açtığınız hamurları tavada pişirin.

Servis tabağına bulgur pilavını alın.Üzerine bütün kaze alın. Tiridi kaz etini pişirdğiniz haşlama suyuna batırın çıkartın ve servis tabağındaki bulgur bütün kazın yanına ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder