10 Nisan 2010 Cumartesi

SEBZE GARNİTÜRLÜ YOĞURTLU KÖFTE


300 gr.kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydonoz
kurutulmuş ekmek
tuz,karabiber
garnitürü için:
1 patates
1 havuç
1 çay b.bezelye
üzeri için:
kaşar peynir rendesi
sosu için:
1 kase yağurt
2 diş sarımsak
1 domates
1 tatlı k.salça
fesleğenli zeytinyağı
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI:
Kıyma karıştırma kabına alınır.üzerine yumurta kırılır.daha sonra soğan
rendelenir.maydanozlar kıyılarak ilave edilir. tuzu ve karabiberi ayarlanarak
en son ekmek eklenerek köfte yoğrulur.köfteler 8 e bölünerek yağlanmış
tepside 180 derecede 7-8 dk. pişirilir.diğer taraftan garnitürü hazırlanır.
bunun için; haşlanmış patates küp doğranarak karıştırma kabına alınır.
üzerine bezelye ve küp doğranmış havuç ilave edilerek karıştırılır. yarı
kıvamda pişirilen köfteler fırından çıkarılarak hazırlanan garnitür köftelerin içine
doldurulur. üstüne de kaşar peyniri rendesi konularak tekrar fırına verilerk pişirilir.
sosu için; salça doğranmış domates ve sarımsak alınarak kavrulur. fesleğenli sos da
ilave edilerek tuzu ayarlanır. servis tabağına çırpılmış yoğurt alınarak köfteler üzerine
oturtulur.üzerine domates sos dökülerek servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder