10 Nisan 2010 Cumartesi

SUTLU NURIYE


20 yaprak baklavalık yufka
1 kase fındık
150 gr. tereyeğı

Şerbeti için:
5 su b. tozşeker
2,5 su b.su
1,5 su b.süt

HAZIRLANIŞI:
Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt
üzerine 2.5 su bardağı su ve 1.5 su bardağı
süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın.
Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin.Üzerine
yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin.
Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına
tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan
parça yufkaları serpiştirin.
Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin.
Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin.
Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin.
Yufkacınıza sipariş ederek aldığınız hazır baklavalık yufka ile
artık bu tatlıları yapmak çok kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder