19 Ocak 2011 Çarşamba

Nesquikli Toplar



Nesquikli toplar:

Malzemeler:
1 paket (175gr) pötibör bisküvi, un haline getirilmiş
125gr tereyağı, eritilmiş
100 gr hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
3 yemek kaşığı toz nesquik
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
ayrıca topları bulamak için 30 gr hindistan cevizi
Hazırlanması:

Topları bulayacağınız hindistan cevizi haricindeki tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı biraz katılaşması için buzdolabında bekletin.
Katılaşan karışımdan parçalar alıp top şekli verin ve hindistan cevizine bulayın. (Ben bir kısmını da susama buladım.)

11 Ocak 2011 Salı

Balkabaklı Labneli Turta.


Turta hamurunun genellikle önceden pişirildiğini herkes bilir. Ama bu kez hamuru önceden pişirmedim. Bunu sebebi balkabağı püresine kıvam vermek için içine labne ve 1 adet yumurta katmam.

Yumurta ve labne ile karışan püre çiğ hamurun üzerine koyulup 180 derece fırında 45 dakika kadar piştiği için hamur kesinlikle çiğ kalmıyor.

Sonuç olarak ortaya pürüzsüz ve kolay dilimlenen bir turta çıkıyor. Sevgiler…



Malzemeler:500 gr bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tarçın
3 adet kuru karanfil
Çay kaşığının ucu ile toz zencefil
1 adet yumurta
yarım paket Pınar Labne

Hamuru için:1 adet yumurta
200 gr margarin
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker ya da pudra şekeri

Yapılışı:1- Marketten soyulmuş olarak aldığınız balkabaklarını kesin bir bıçak yardımıyla küçük parçalara bölerek tencereye alın.
2- Kabakların üzerine şeker, baharatlar ve suyu ekleyerek orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3- Pişen kabakları ocaktan alın, blendırdan geçirerek soğumaya bırakın.
4- Kabak püresi soğurken turtanın hamurunu hazırlamaya başlayın. Derin bir kap içerisine yumurta, un, şeker ve küp küp doğradığınız margarini alın.
5- Mikserin yoğurma aparatıyla hamur kendini toplayana kadar karıştırın. Hamur toplanınca elinizle yoğurarak top haline getirin. (ilk yoğurmayı mikserde yapmadıysanız hamuru buzdolabında 1 saat kadar soğutun)
6- Küçük boy kelepçeli kalıbın (24 cm) içini yağlayın. Hazırladığınız hamurun 3/2 sini kalıbın içine yayın. Geriye ayırdığınız hamuru uzun bir rulo yapın ve kelepçeli kalıbın duvarına elinizle bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenarları oluşturun.
7- Hamur kaplama işlemi bitince hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açın.
8- Soğuyan kabak püresinin içine labne peynirini ve 1 adet yumurtayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın.
9- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.

10 Ocak 2011 Pazartesi

Peynirli Açma Pizza Tarifi


Malzemeler

4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Alabildiği kadar ılık su

Ara katlar için:

2 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için:

50 gr. kaşar peyniri
150 gr. beyaz peynir
3 domates
2 sivri biber
1 yumurta

Hazırlanışı

- Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 paket kuru maya,1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip karıştırın.Unun ortasına havuz açın ve icine 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt ve 1 adet yumurta kırın.Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce sıvıları karıştırın ve daha unu da karıştırarak hamuru iyice yoğurun.Daha sonra açma pizzanın hamurunu bezelere bölün.

- Bezelerin üzerine 2 çorba kaşığı tereyğını paylaştırın.Daha sonra bezeleri elinizle ince olarak açın ve açtığınız hamuru sarıp rulo yapın ve elinizle hamuru bir ucudan kıvırıp yuvarlak hale getirin ve açmanın içi biraz çukur kalmalı.Fırın tepsisine açma pizzanın hamurlarını dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine beyaz peynir,kaşar peynir rendesi ilave edin.Üzerine biber dilimleri ve domates halkaları ilave edin.Açma pizzayı bir süre mayalandırın.Daha sonra önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.

Tarifi oktay ustada gördüm ve hemen denedim cok süper…oktay ustaya tskler

kardan adamlı hırkamız bittiii