11 Ocak 2011 Salı

Balkabaklı Labneli Turta.


Turta hamurunun genellikle önceden pişirildiğini herkes bilir. Ama bu kez hamuru önceden pişirmedim. Bunu sebebi balkabağı püresine kıvam vermek için içine labne ve 1 adet yumurta katmam.

Yumurta ve labne ile karışan püre çiğ hamurun üzerine koyulup 180 derece fırında 45 dakika kadar piştiği için hamur kesinlikle çiğ kalmıyor.

Sonuç olarak ortaya pürüzsüz ve kolay dilimlenen bir turta çıkıyor. Sevgiler…



Malzemeler:500 gr bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tarçın
3 adet kuru karanfil
Çay kaşığının ucu ile toz zencefil
1 adet yumurta
yarım paket Pınar Labne

Hamuru için:1 adet yumurta
200 gr margarin
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker ya da pudra şekeri

Yapılışı:1- Marketten soyulmuş olarak aldığınız balkabaklarını kesin bir bıçak yardımıyla küçük parçalara bölerek tencereye alın.
2- Kabakların üzerine şeker, baharatlar ve suyu ekleyerek orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3- Pişen kabakları ocaktan alın, blendırdan geçirerek soğumaya bırakın.
4- Kabak püresi soğurken turtanın hamurunu hazırlamaya başlayın. Derin bir kap içerisine yumurta, un, şeker ve küp küp doğradığınız margarini alın.
5- Mikserin yoğurma aparatıyla hamur kendini toplayana kadar karıştırın. Hamur toplanınca elinizle yoğurarak top haline getirin. (ilk yoğurmayı mikserde yapmadıysanız hamuru buzdolabında 1 saat kadar soğutun)
6- Küçük boy kelepçeli kalıbın (24 cm) içini yağlayın. Hazırladığınız hamurun 3/2 sini kalıbın içine yayın. Geriye ayırdığınız hamuru uzun bir rulo yapın ve kelepçeli kalıbın duvarına elinizle bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenarları oluşturun.
7- Hamur kaplama işlemi bitince hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açın.
8- Soğuyan kabak püresinin içine labne peynirini ve 1 adet yumurtayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın.
9- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder