10 Ocak 2011 Pazartesi

Peynirli Açma Pizza Tarifi


Malzemeler

4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Alabildiği kadar ılık su

Ara katlar için:

2 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için:

50 gr. kaşar peyniri
150 gr. beyaz peynir
3 domates
2 sivri biber
1 yumurta

Hazırlanışı

- Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 paket kuru maya,1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip karıştırın.Unun ortasına havuz açın ve icine 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt ve 1 adet yumurta kırın.Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce sıvıları karıştırın ve daha unu da karıştırarak hamuru iyice yoğurun.Daha sonra açma pizzanın hamurunu bezelere bölün.

- Bezelerin üzerine 2 çorba kaşığı tereyğını paylaştırın.Daha sonra bezeleri elinizle ince olarak açın ve açtığınız hamuru sarıp rulo yapın ve elinizle hamuru bir ucudan kıvırıp yuvarlak hale getirin ve açmanın içi biraz çukur kalmalı.Fırın tepsisine açma pizzanın hamurlarını dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine beyaz peynir,kaşar peynir rendesi ilave edin.Üzerine biber dilimleri ve domates halkaları ilave edin.Açma pizzayı bir süre mayalandırın.Daha sonra önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.

Tarifi oktay ustada gördüm ve hemen denedim cok süper…oktay ustaya tskler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder