22 Mart 2010 Pazartesi

SPIDER MAN PASTASI..











28 cm kelepçeli kalıp için ;

Çikolatalı Pandispanya Tarifi



•12 adet yumurta
•1,5 su b. toz şeker
•1 çorba kaşığı portakal suyu
•1,5 su b. un
•2/3 su b. kakao
Öncelikle fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayıralım. Yumurta aklarını şekerimizin yarısı ile kar gibi olana kadar çırpalım. Bıçakla kesilecek kıvama gelince çırpmayı bırakalım.

Şekerin geri kalanı ile yumurtanın sarılarını mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım. Portakal suyunu ilave edeip kaşık ile karıştıralım.

Geniş bir kaba her iki yumurtalı karışımı ilave edelim. Kakao ve unu eleyerek üzerine ekleyelim. Bir tahta kaşık ile çırpmadan hafif karıştıralım.

Tarifin orijinalin bu karışımı iki adet 23 cm çapında çembere boşaltıp pişirmemiz gerekiyor ama Ülviye 28 cm'lik kalıbın tamamında tek seferde pişirmiş.

Önceden ısıtılmış fırınımızda pişirelim. Fırından çıkarıp ters çevirerek soğutalım.

Diğer malzemeler ;

•yaklaşık 750-800 gr şeker hamuru (Emel Başdoğan'ın tarifini kullanabilirsiniz.)
•Modelleme yaparken şeker hamuruna çok az Tylose-C katmış.
•pandispanyasını 3'e bölmüş. İlk kata karamelli krema ve krokan ilave etmiş
•diğer kata bitter çikolata ve kremadan ganaş hazırlamış.
•Çikolatalar ilave etmiş.
Ayrıntılıları yorum göndererek öğrenebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun













..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder