23 Mart 2010 Salı

Kadınbudu Köfte


Malzemeler • 500 gr. Kıyma • 1 iri soğan (ince kıyılmış ) • 1 çay bardağı pirinç ( haşlanmış ) • 3 yumurta • ½ su bardağı un • 1 su bardağı sıvıyağı • Karabiber • Tuz

Hazırlanışı 1 kaşık yağda soğanı ve kıymanın yarısını kavurup ılıtın. Haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kalan çiğ kıymayı da ekleyip 1 yumurta kırarak iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yassı köfteler yapın. 2 yumurtayı iyice çırpın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp servis tabağına dizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder