23 Mart 2010 Salı

Bezelyeli Börek

Malzemeler


Hamur için :
2 Su bardağı un
2 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yeterince su
Yarım paket margarin
Tuz
Patates püresi için :
2 Adet patates
1.5 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay bardağı süt
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
İçine :
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet haşlanmış tavuk göğsü
Üzerine :
1 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi





Hazırlanışı
•Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırın.
•Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
•Hamuru 20 dakika dinlendirin.
•Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın.
•Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
•Eritilmiş margarini bir fırçayla her hamur parçasının üzerine sürün.
•Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste dizin.
•Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek üst üste dizin.
•5 Dakika buzlukta bekletin.
•Sonra hamurları merdane yardımı ile tekrar açın.
•Aralarına eritilmiş margarin sürün.
•Üst üste dizerek buzlukta 10 dakika daha bekletin.
•Buzluktan çıkardıktan sonra 3 milimetre kalınlığında açın.
•Püre için hazırladığınız malzemeleri bir çatal yardımı ile ezdikten sonra içine margarini, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu ekleyin.
•Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun.
•Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatın.
•Ters çevirerek çok az yağlanmış tepsiye dizin.
•Üzerine 4 santim aralıklarla bir bıçak yardımı ile çizik atın.
•Çırpılmış yumurtanın sarısını sürüp, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında pişirin.
•Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder