13 Haziran 2010 Pazar

Peynirli Çikolatalı Pasta













1 adet kakaolu pandispanya
1 su bardağı ılık su
2 çorba kasığı tozşeker
İç kreması için:
3 su süt
6 çorba kaşığı irmik
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı portakal reçeli
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı parça çikolata
Üzeri için:
1 paket 80 gramlık bitter çikolata
5–6 çorba kaşığı hazır frambuaz sosu
Süslemek için: 4–5 çorba kaşığı taneli portakal reçeli
2–3 çorba kaşığı iri dövülmüş Antep fıstığı

Dikdörtgen bir kalıbı yağlı kâğıtla kaplayın. Pandispanyayı parçalar halinde keserek kabin dibine ve yanlarına döşeyin. Üzerini kapatmak için bir parçayı kenara ayırın. Tozşeker ve suyu karıştırarak hazırladığınız şurupla, kalıptaki kekleri ıslatın. Bir tencereye süt, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal reçelini koyup ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak muhallebiden daha koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatın. .Ocaktan alıp üzerine labne peynirini ekleyip karıştırın. Çikolata parçalarını da ilave edin ve kenara alın. Karışım ılınınca kek kalıbının içine dökün. Üzerini, ayırdığınız kek parçası ile kapatın. Buzdolabına koyup donuncaya kadar bekletin. Daha sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın. Üzerine benmari usulü eritirmiş biter çikolatayı sürün. Onun üzerine de frambuaz sos gezdirin. Dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerlerine portakal reçeli sürün ve fıstık serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder