30 Haziran 2010 Çarşamba


Malzemeler:

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

125 gr margarin

2 yemek kaşığı soğuk su

Üstü İçin:

2 adet orta boy domates

Yarım su bardağı çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytin

1 su bardağı hazır süt kreması

1 çay kaşığı tuz, karabiber

1 su bardağı süt

2 adet yumurta

1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Unu yoğurma kabına alın. Yağı ve soğuk suyu ilave edin.

Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamur ele yapışmadığında, üstüne bir örtü örterek, 20 dakika dinlemeye bırakın.

Üstünün malzemeleri için, süt kreması ve sütü bir kaseye koyun. Yumurtaları ekleyin ve çırpın.

Rendelenmiş kaşar peynirini karışıma ekleyin. Tuz ve karabiber de serpip, kenarda bekletin.

Domatesleri ortadan ikiye bölün ve yarım ay şeklinde dilimleyin.

Hamuru yağlanmış tart kalıbına 3-4 santim geçecek şekilde yayın. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin.

Hazırladığınız kremalı sosu üzerine dökün. Domates ve zeytinleri yerleştirin.

5 dakika önceden, 175 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 45 dakika pişirin.

Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder