31 Mayıs 2010 Pazartesi

Zeytin Ezmeli Poğaça


Malzemeler,

Hamuru için,

1 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı ılık su

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kuru maya

Aldığı kadar un

İçi için,

Zeytin ezmesi

Üzeri için,

1 adet yumurta sarısı

Çörekotu

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına; sıvıyağ, yumurta, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın.

Kuru mayayı 2 su bardağı ılık suyun içine ekleyip eritin.

Yoğurma kabına ilave edin.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

Hamurun mayalanması için 2 saat bekletin.

Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.

İçlerini zeytin ezmesi ile doldurup kapatın.

Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder