31 Mayıs 2010 Pazartesi

Ev Yapımı Dondurma


Malzemeler,

1 poşet toz krem şanti

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı labne peynir

1 yemek kaşığı süzme bal

1 kâse çilek

Hazırlanışı,

Çilekleri bol suyla yıkayıp süzün.

Orta büyüklükte doğrayın.

Derin bir kâseye krem şanti ve sütü alın.

Mikserle 2 dakika düşük devirde karıştırın.

Yüksek devirde kıvamı koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.

Süzme bal ve labne peyniri ilave edip 1 dakika karıştırın.

Doğranmış çilekleri karışıma ekleyip kaşıkla karıştırın.

Orta derinlikte bir kabın tabanını streç filmle kaplayın.

Krem şantili karışımı kaba boşaltıp üzerini bıçakla düzeltin.

Derin dondurucuda 1 gece bekletin.

Servis yaparken hafif ıslatılmış kaşıkla parçalar alıp külah ya da kâsede sunun.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder