31 Mayıs 2010 Pazartesi

Ev Yapımı Dondurma


Malzemeler,

1 poşet toz krem şanti

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı labne peynir

1 yemek kaşığı süzme bal

1 kâse çilek

Hazırlanışı,

Çilekleri bol suyla yıkayıp süzün.

Orta büyüklükte doğrayın.

Derin bir kâseye krem şanti ve sütü alın.

Mikserle 2 dakika düşük devirde karıştırın.

Yüksek devirde kıvamı koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.

Süzme bal ve labne peyniri ilave edip 1 dakika karıştırın.

Doğranmış çilekleri karışıma ekleyip kaşıkla karıştırın.

Orta derinlikte bir kabın tabanını streç filmle kaplayın.

Krem şantili karışımı kaba boşaltıp üzerini bıçakla düzeltin.

Derin dondurucuda 1 gece bekletin.

Servis yaparken hafif ıslatılmış kaşıkla parçalar alıp külah ya da kâsede sunun.

Afiyet olsun.

Zeytin Ezmeli Poğaça


Malzemeler,

Hamuru için,

1 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı ılık su

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kuru maya

Aldığı kadar un

İçi için,

Zeytin ezmesi

Üzeri için,

1 adet yumurta sarısı

Çörekotu

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına; sıvıyağ, yumurta, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın.

Kuru mayayı 2 su bardağı ılık suyun içine ekleyip eritin.

Yoğurma kabına ilave edin.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

Hamurun mayalanması için 2 saat bekletin.

Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.

İçlerini zeytin ezmesi ile doldurup kapatın.

Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun

Mantar Kurabiye


Malzemeler,

1 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı soda

1 paket margarin (oda sıcaklığında)

1 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

1 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına; yumurta, pudra şekeri, soda, margarin, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı alıp karıştırın.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.

Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Kakaoyu düz bir tabağa alın.

Şişe kapağını kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerine bastırın.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

29 Mayıs 2010 Cumartesi

Bebek Örgü Tulum Şapka






Bravo, Bebe Akıllı 2 x 100 gr
Bravo, Bebe 100 Mavi 1 x 100 gr
Örgü Düz örgü, Lastik 1/1
Şiş 3 mm
İlave malzeme 5 adet düğme, 3 ponpon
Ölçüler 3 ay, (6 ay), 12 ay, 18 ay
Örgü açıklamaları (6 ay) içindir.
TULUM

Ön Bebe 100 cam göbeği mavi yünümüz ile sağ paça lastiği için 34 ilmek atalım. 3 cm 1/1 lastik örgüden sonra 1 sıra haraşo yapalım ve tekrar 3 cm 1/1 lastik örelim. Bebe Akıllı yünümüz ve düz örgü ile 2 cm ördükten sonra 5 defa her 1,5 cm de iki yandan 1 er ilmek artıralım. Lastikten sonraki düz örgü boyumuz 12 cm olduğunda şişimizdeki 44 ilmeğimizi bekletelim.
Diğer paçayı da aynı şekilde hazırlayalım ve her ikisini birleştirerek 2 cm ördükten sonra her iki yandan 1 er ilmek artıralım. 90 ilmeğimiz ile düz örgü boyumuz 29 cm olduğunda ön cep için eksiltmelerimizi her iki yandan sırası ile 10-4-4-4-4-4 ilmek kapatarak uygulayalım. Şişimizde kalan 30 ilmeğimizi yedek şişte bekletelim.Bebe Akıllı yünümüz ile tekrar 90 ilmek atalım ve düz örgü örelim. Örgü boyumuz 4 cm olduktan sonra her iki yandan her 4 sırada bir 5 defa 1 er ilmek eksiltelim.Örgü boyumuz 13 cm olduğunda kol kesimini 3-1 uygulayalım. Kol evi yüksekliğimiz 8 cm olduğunda baştan 32 ilmeğimizi örelim, orta 8 ilmeğimizi kapatalım ve sonraki 32 ilmeğimizi örerek örgümüzü iki parçaya ayıralım. Devamında yaka kesiminin her iki yanından sırası ile 3-2-2-1 ilmek eksiltelim. Kol evi yüksekliğimiz 12 cm olduğunda şişimizde kalan 24 er omuz ilmeğini tek seferde kapatalım.

Arka Ön beden ile aynı şekilde paçalarını örelim ve birleştirelim ve 2 cm sonra iki baştan 1 er ilmek artırma yapalım. Ağ birleşiminden sonraki örgü boyumuz 3 cm olduğunda baştan 42 ilmek örelim, orta 6 ilmeği kapatalım ve sonraki 42 ilmeğimizi örerek örgümüzü iki parçaya ayıralım. Lastikten sonraki örgü boyumuz 33 cm olduğunda her iki yandan her 4 sırada bir 5 defa 1 er ilmek eksiltelim. Örgü boyumuz 42 cm olduğunda kol kesimini 2-1 uygulayalım. Kol evi yüksekliğimiz 10 cm olduğunda yaka kesimini 5-4-1 uygulayalım. Kol evi yüksekliğimiz 12 cm olduğunda omuzlarda kalan 24 ilmeği tek seferde kapatalım.
Kollar Bebe 100 cam göbeği mavi yünümüz ile 58 ilmek atalım. 3 cm 1/1 lasitk + 1 sıra haraşo + 3 cm 1/1 lastik örgüden sonra Bebe Akıllı yünümüze ve düz örgüye geçelim. 2 cm düz örgüden sonra her iki yandan 2 cm de bir 6 defa 1 er ilmek artıralım. 70 ilmeğimiz ile düz örgü boyumuz 18 cm olduğunda tek seferde kapatalım.

Cep lastiği Mavi yünümüz ile cep kesimi yaptığımız kısımdan 45 ilmek alalım + beklettiğimiz 30 ilmeği dahil edelim + diğer vandan 45 ilmek alalım. Toplam 120 ilmeğimiz ile 6 sıra 1/1 lastik ördükten sonra tek seferde kapatalım.

Arka beden lastiği Yırtmaç bıraktığımız kısımdan 110 ilmek alalım ve 10 sıra 1/1 lastik örüp tek seferde bekleyelim. Diğer tarafına ise aynı şekilde başlayalım. 5. sırada yakadan sonra 2 ilmek örüp 2 ilmeklik ilik açalım. Devamında 22 ör + 2 ilmek ilik + 22 ör + 2 ilmek ilik +22 ör + 2 ilmek ilik + 22 ör + 2 ilmek ilik +10 ör. 10 sıra olduğunda tek seferde kapatalım.

Yaka lastiği Omuz dikişlerini yapalım. Mavi yünümüz ile arka lastikten 10 + arka yaka kesiminden 16 + ön yakadan 44 + arka yaka kesiminden 16 + arka lastikten 10 = toplam 96 ilmeğimiz ile 6 sıra 1/1 lastik örüp tek seferde bitirelim.

Dikiş Ön üst bedeni yanlarda cep lastiği için ilmek aldığımız hizadan alt bedene tutturalım. Ön ve arka beden yan dikişlerini kapatalım. Kol altlarını diktikten sonra kolları kol evlerine yerleştirelim. 5 adet düğmemizi iliklerin karşılarına dikelim

ŞAPKA

Bebe 100 mavi yünümüz ile 88 ilmek atalım. 3 cm 1/1 lastik + 1 sıra haraşo + 3 cm 1/1 lastik örgüden sonra düz örgü devam edelim. Toplam örgü boyumuz 24 cm olduğunda tek seferde dikelim.

Dikiş Yan dikişini yapalım. Şapkamızı dikiş hizasından katlayarak üst kısmın 6 cm ini dikelim. Diktiğimiz kısmın 2 yanına kalan örgümüzü 6 şar cm yerleştirelim ve onları da dikelim. Şapkamızın düz yüzünü çevirip uçlarına hazırlayacağımız ponponları tutturalım

Yazının Kaynağı: Bravo Dergisi

Kız Bebek Örgü Hırka





Beden : 0-1 Yaş grubu.
Malzemeler:
ANCHOR "Pirene" El Örgü İpliği (%100 Akrilik) Yaklaşık 200 gr. # 1100 Beyaz Yaklaşık 50 gr. # 1009 Pembe 4 numara 1 çift örgü şişi 8 adet pembe düğme
Yaklaşık 50 cm. ince saten kurdela - Pembe
Kullanılan Örgüler :
Haroşa örgü - Düz örgü - Ters örgü Ölçü : 20 ilmek- 26 sıra 10 cm2 eşittir.

UYGULAMA

Arka-Ön: Yakadan başlanarak bütün örülecek.
4 numara örgü şişine beyaz iplikle 80 ilmek atarak, 6 sıra haroşa örgü örün. Haroşa örgünün 6. sırasında sağ yaka ucuna 1 adet düğme iliği açın. 7. sıra başında 7 ilmeği sol ön bantı için haroşa örgü örün. Sonraki 12 ilmeği (sol ön) düz örgü örün. 13. ilmeğe reglan kol artışı için verilen motif şemasının, reglan kol çizgi ilmeği gelecek şekilde uygulayın. Sıradaki 7 ilmeği (sol omuz) düz örgü örün. 8. ilmeğe aynı şekilde şemayı uygulayın. Sonraki 24 ilmeği arka için düz örgü örün. 25. ilmeğe aynı şekilde şemayı uygulayın. 7 ilmeği (sağ omuz) düz örgü örün. 8. ilmeğe aynı şekilde şemayı uygulayın. Sonraki 3 ilmeği düz örgü örerek geri dönün. Kalan ilmekleri (sağ ön ve bant) beklemeye alın. Sonraki sırada ilmekleri olduğu gibi örün. Sıra sonunda sol ön ilmeklerinden 9 ilmek ve ön orta ilmekleri (baklemeye alın) kaldığı zaman geri dönün. Sonraki sıralarda motif şemasını takip ederek aynı zamanda iki kenardan her sıra sonunda beklemede olan ilmeklerden 3'er adet ilmeği düz örgü olarak örgüye dahil edin. 8 sıra sonunda beklemede olan ön ilmekleri bitmiş olacaktır. Sonraki sıralarda ön bant ilmekleri (7'şer ilmek) haroşa örgü, diğer ilmekler ise düz örgü ve motif şemasını aynı noktalardan uygulamaya devam ederek örün. Bu arada sağ ön bant örgüsünün baştan itibaren 12. sırasında 2. iliği açın. (Sonraki sıralarda sağ ön bant üzerine her 17. ve 23. sıralarda (3. ve 4. ilik) 1 'er ilik açarak örgüye devam edin.) Örgü boyu yakadaki haroşa örgüden itibaren 11 cm. - 28 sıra olduğu zaman, 29. sıra başında sol ön bant ilmekleri ve sol ön için 20 ilmeği beklemeye alın. Sıradaki 40 ilmeği sol kol için örgü şişinde bırakın. Sonraki 42 ilmeği arka için beklemeye alın. Sıradaki 40 ilmeği sağ kol için örgü şişinde bırakın. Kalan ilmekleri sağ ön için beklemeye alın. Kollar için örgü şişinde kalan ilmekleri, 6' şar sıra haroşa örgü örerek, bir kerede kesin. Beklemede olan sol ön, arka ve sağ ön ilmeklerini 4 numara örgü şişine geçirin. Ön bant ilmeklerini haroşa örgü, ortada kalan ilmekler düz örgü olacak şekilde 4 sıra örün. 5. sıradan itibaren ön bant ilmekleri haroşa örgü ve ortada kalan ilmekleri ise etek ucu için verilen motif şema ve açıklamasını takip ederek örgüye devam edin. Örgü boyu koltuktan itibaren 17 cm. - 44 sıra olduğunda bütün ilmekler üzerinden 8 sıra haroşa örgü örerek bütün ilmekleri bir kerede kesin.
Bitirme : Kol alt dikişlerini birleştirin. Düğmeleri sol ön bant üzerinde yerlerine dikin. Saten kurdeladan 4 adet küçük fiyonk hazırlayın. Modelde görüldüğü gibi 2 adet sağ ön, 2 adet sol ön robaya tutturun.

21 Mayıs 2010 Cuma

kendi el emeklerim




Tığ işi harika bir tiftik hırka modeli


malzemeler:
İp: 250 gr

Tığ: 1 numara

Beden: 38

YAPILIŞI: Hırkanın önlerine ve arkasına yakadan başlayın. Yelpazeli örnek ile devam ederken kolu reglan yapmak için arkada her iki taraftan, önde ise bir taraftan artırarak örün. Kol altına gelince etek ucuna doğru hafif evaze olması için yanlardan artırarak 4-5 cm’lik bolluk verin. Kollara da üst kısmından başlayın. 16 em zincir çekip reglan olacak şekilde her iki yandan artırarak örnekle devam edin. Ön, arka ve kolları dikin. Hırkanın ön ortası ve yaka çevresine 1 sıra dolgu, 3 sıra trabzan ve 2 sıra dolgu yaparak tamamlayınız.

çizgili bebek hırkası





MALZEMELER

* Nako Bebe 100 1 adet Koyu Mavi ( No: 1286) , 1 adet açık mavi (No: 2586)
1 adet Beyaz ( No: 208) ( Bu malzemeyle hem hırka hem yelek çıkıyor)
* 3 numara şiş
* 6 adet düğme

YAPILIŞI

Arka ;

1 Koyu mavi ip ile 3 numara şişe 80 ilmek atın

Çizgili Bebek Hırkası Anlatımlı - bebek hırkası örneği - bebek hırkası yapılışı - bebek hırkası örnekleri - çizgili bebek hırkası

--------------------------------------------------------------------------------
Çizgili Bebek Hırkası Anlatımlı - bebek hırkası örneği - bebek hırkası yapılışı - bebek hırkası örnekleri - çizgili bebek hırkası isimli yazı Mumsema Çizgili Bebek Hırkası Anlatımlı - bebek hırkası örneği - bebek hırkası yapılışı - bebek hırkası örnekleri - çizgili bebek hırkası Forum Alev


Çizgili Bebek Hırkası Anlatımlı - bebek hırkası örneği - bebek hırkası yapılışı - bebek hırkası örnekleri - çizgili bebek hırkası
Çizgili Bebek Hırkası Anlatımlı - bebek hırkası örneği - bebek hırkası yapılışı - bebek hırkası örnekleri - çizgili bebek hırkası


MALZEMELER

* Nako Bebe 100 1 adet Koyu Mavi ( No: 1286) , 1 adet açık mavi (No: 2586)
1 adet Beyaz ( No: 208) ( Bu malzemeyle hem hırka hem yelek çıkıyor)
* 3 numara şiş
* 6 adet düğme

YAPILIŞI

Arka ;

1 Koyu mavi ip ile 3 numara şişe 80 ilmek atın


2 3 cm 2 ters,2 düz lastik örün
3 Açık mavi ipi takın düz örgüyle 1 cm örünBeyaz iple 3 cm örünBu şekilde koyu mavi-açık mavi-beyaz olacak şekilde düz örgüye devam edin
4 16 cm ördükten sonra, kolları 3-2-1-1 şeklinde kesin
59-10 cm daha düz örgü örün
6Omuzlardan 21' er ilmek bırakın ortasını kesin
7 Omuzlar için birer ilmek keserek oyuntu yapın
8 Omuz şeklini verebilmek için omuzu kesmeden yaka tarafından 10 ilmek örün geri dönün 10 ilmeği tekrar örün20 ilmeğin hepsini bir kez daha ördükten sonra omuzu kesin veya şişe geçirin ön ve arkanın omuzlarını keserek birleştirin

Ön ;
1 Koyu mavi iple 3 numara şişe 50 ilmek atın
2 Arkada olduğu gibi önce lastik sonra sırayla renkleri takarak düz örgüye geçin
3Ön tarafları koyu maviyle 10 ilmek lastik örün3'er cm arayla ilik açın
4 16 cm ördükten sonra kolları 3-2-2-1-1 kesin
5 20 şer ilmek omuzlara bırakın yakayı kesin
6 Omuzları oturtmak için 10 ilmek örüp geri dönüş yapın( yelekte olduğu gibi )
Yaka;
1 Yaka için koyu mavi iplikle şişe ilmek alın
2 2-3 cm lastik örün keserek bitirin
Kollar ;
1 Koyu mavi iplikle 3 numara şişe 40 ilmek atınLastiği örünDiğer renkelri sıra ile düz örgü ile örün
2 Her renk değişiminde iki yandan birer ilmek arttırın14-15 cm ördükten sonra iki yanda 3-2-1-1 kesin
3 Sonrasında da yaklaşık 15 ilmek kalana kadar birer birer kesmeye devam edin
Tüm parçalarınızı dikerek birleştirinDüğmelerinizi de dikerek bitirin[Hoşgeldiniz..

Tığ İşi Bebek Hırkası ve Yapılışı


YAPILIŞI

HIRKA:

1SIRA:

2 NUMARA TIĞ İLE 100 ZİNCİR ÇEKİN ÜZERİNE(2 ZİNCİR ATLAYARAK ZİNCİRİN ÜZERİNE)32 TRABZAN YAPIN

2SIRA

TIĞA 1 SIRADAKİ TRABZANLARIN İÇİNE 1 KERE DOLAYIP 2 KEREDE ÇEKEREK3 DOLGU TRABZAN YAPIN(TOPLAM 96 DOLGU TRABZAN YAPIN

3SIRA

DOLGU TRABZANLARIN TEPELERİNE BATARAK VE TÜM SIRA BOYUNCA 4 İLMEK ARTTIRARAK TOPLAM 100 DOLGU TRABZAN YAPIN

4VE5SIRA100 DOLGU TRABZAN YAPIN

6SIRA:2 ARTTIRARAK 102 DOLGU TRABZAN YAPIN

7SIRA9 ARTTIRARAK 111 DOLGU TRABZAN YAPIN

8SIRA:9 ARTTIRARAK120DOLGU TRABZAN YAPIN

9SIRA:3 ZİNCİR ÇEKİN SIRADAKİ 2 VE 3TRABZAN ARASINA 2DOLGU TRABZAN YAPIN

2 ZİNCİR ÇEKİN AYNI NOKTAYA BATIRARAK 2 TRABZAN YAPINSIRA SONUNA KADAR AYNI İŞLEMLERİ TEKRARLAYIN(38 MOTİF)

10SIRA:6 MOTİF YAPIN (ÖN)6 MOTİF ATLAYIN (KOL)12 MOTİF YAPIN(ARKA)6 MOTİF ATLAYIN(KOL)6 MOTİF YAPIN(ÖN)

11SIRAMOTİF ATLAMADAN TÜM MOTİFLERİ TAMAMLAYIN(24 MOTİF)

21SIRAYA KADAR 11SIRAYI TEKRAR EDEREK ÖRGÜYÜ TAMAMLAYIN 21SIRAYI YAPTIKTAN SONRA KOLLARI ÖRÜN KOL ŞEKLİNİ VEREBİLMEK İÇİN2 KENARDAN EŞİT ARALIKLARLA 2 ADET TRABZAN EKSİLTEREK ÖRÜN KOL ALT DİKİŞLERİNİ BİRLEŞTİRİN KENARLARINI OYA YAPARAK SÜSLEYİN

BAŞLIĞIN YAPILIŞI

30 ZİNCİR ÇEKİN ÜZERİNE YUKARIDAKİ 4 MOTİFİ BİRLEŞTİRİN

7 SIRA YAPIN ELDE ETTİĞİNİZ KARENİN 3 ÇEVRESİNE 12 MOTİFİ YERLEŞTİRİN 5SIRA YAPIN

SON SIRAYI ARALARDA 2 ZİNCİR ÇEKEREK TRABZAN YAPARAK TAMAMLAYIN (İÇİNDEN KORDON GEÇECEK)

KENARLARINI OYA İLE SÜSLEYİN KORDONUN UÇLARINA ÇİÇEK MOTİFİ YERLEŞTİRİN

9 Mayıs 2010 Pazar

Mekik Oyasıyla Yapılmış Takılar




5469300088716081714" />



El İşi Oda Takımları, Örgü Oda Takımı Modelleri ve Örnekleri.


Kare oda takımını sıkiğne ve trabzanlarla, ortasına ve kenarlarına da ayrıntıdaki gibi topları yaparak bitirin. 60 numara dantel ipliği kullanın.

Bu örnek Bugün Gazetesi Güler Erkan’la Örgü Dantel Ekinden Alınmıştır

Anlatımlı Yastık Minder Modelleri






Mavi minder hem oturma odalarınızda hemde çocuk odalarında dekor olabilir.

Yapılışı:

Uzunluğunu kendiniz ayarlayabileceğiniz ölçüde zincir çekilir her ilmeğe birer kez batırarak ikili trabzan yapılır büyük yer minderi olması için yüzyirmi cm uzunluğunda olabilir. Değişik çaplarda renkli iplerden daireler örüp kenarına sıkiğne yapılır ve minderin bir yüzüne dikilir son olarak örgüyü daireler dışında kalacak şekilde ikiye katlayıp kenarlarını dikiyoruz içi doldurulmuş kumaştan hazırlanan mindere geçirilir.

Yeni Çok Güzel Bayan Panço Örneği ve Anlatımı




anço şeklinde Öreceğiniz yeleğe 140 ilmekle 2 düz, 2 ters olarak 8 cm lastik örün. Üzerine tohum örgü ile devam edin. 25 cm sonra her iki tarafta 30 ilmeği kol açıklığı için 15 cm örün. Aradaki 80 ilmeği de 15 cm ördükten sonra tekrar tüm ilmekleri birleştirip tohum örgüyle devam edin. Kol açıklığından 3 sıra sonra her iki taraftan her sırada 1′er ilmek olmak üzere 22′şer ilmek eksiltin. 96 ilmek olunca (kol açıklığı bitiminden 32 cm) ilmekleri kapatın. Çevresine 16 ilmekle pirinç örgü örüp dikin. Dikiş yerinin üzerine iğne ile zincir işi yaparak bitirin.

OHUM ÖRGÜ 10 İLMEK ÜZERİNDE:
Sıra: (Örnek arka sırada kurulur.) Ön sırayı ters örün. Arka sırada 1 kenar ilmeğinden sonra 3 ilmeği ters örgü olarak toplayın. İpi arkaya alarak sol şişteki ilmekten 1 düz, 1 ters, 1 düz ilmek alıp ilmeği şişten çıkartın. 3 ilmeği toplayın. Tekrar ipi arkaya alıp sol şişteki ilmekten 1 düz, 1 ters, 1 düz 3 ilmek alıp ilmeği şişten çıkartın. 1 kenar ilmeği örün. Sıra: (Ön yüzünde) 10 ilmeği ters örün. Arka sırada 1 kenar ilmeğinden sonra ipi arkaya alın. Sol şişteki ilmekten 1 düz, 1 ters, 1 düz ilmek alıp ilmeği şişten çıkartın. 3 ilmeği toplayın. Tekrar 1 ilmekten 3 ilmek alın. 3 ilmeği toplayın. 1 kenar ilmeği örün. Sıra: Bu sırada 1. sıradan başlayın.

Tığ İşi Bebek Hırkası ve Yapılışı.








sizler için netten beğendiğim bir tığ işi bebek hırkası daha ..yapılış aşamasını resimde de gördüğünüz gibi yakadan başlanıyor zincir üzerine tırabzan yaparak(köşelerde tekrar zincir çekilerek)yakanın dörtgen olmasın sağlandıktan sonra aşağı doğru örerken bir yandan da arttırma yapılarak gidiliyor
roba kısmını tamamladıktan sonra alt kısmına geçilip yine resimde görüldüğü üzere tığ işi desen konularak devam ediliyor çok beğenerek yapacağınıza inanıyorum kolay gelsin hanımlar